Dyrebeskyttelsen Tromsø med smådyrskampanje

I Dyrebeskyttelsen Tromsø er det mange engasjerte og dyktige frivillige som er opptatt av smådyr som marsvin, fugl og kanin. Dyrebeskyttelsen har tradisjonelt hjulpet katter, og jeg er derfor glad for å se at mange lokalavdelinger også har begynt å ta inn kaniner og andre krek. I 2015 tok DBT vare på hele 43 kaniner, sju marsvin og en fugl. Det er en stor fremgang fra tidligere år, og disse dyrene lever nå gode liv som følge av denne innsatsen.

Dyrebeskyttelsen Tromsø vil en ukes tid ha ekstra fokus på disse smådyra. De vil dele informasjon om artene på sin facebookgruppeDe vil også presentere dyra de har inne til omplassering, og naturligvis ha konkurranser med fine premier. En av premiene er Den store kaninboka, så det ble jeg jo naturligvis glad over å høre.

To marsvin søker hjem. Rex og Billy  Foto: Dyrebeskyttelsen Tromsø

To marsvin søker hjem. Rex og Billy  Foto: Dyrebeskyttelsen Tromsø

Jeg har hatt et godt samarbeid med de mange ivrige og hyggelige folka i Tromsø, og jeg ser frem til å komme nordover igjen for flere kus og treff. Per dags dato har avdelingen 21 smådyr til omplassering, 15 kaniner og 6 marsvin.  Aopter èn venn, slik at DBT kan få muligheten til å hjelpe enda flere. De gjør en så viktig og god jobb.

Det ble en veldig hyggelig dag med masse kaninprat og gode kaker

Det ble en veldig hyggelig dag med masse kaninprat og gode kaker

I mai var jeg i Tromsø og holdt kurs for mange hyggelige og flinke folk, så jeg håper jeg snart kan få til et nytt besøk. Det var morsomt å møte mange av dem jeg kjenner fra nett, samt å se den store interessen for å lære mer og bidra til å hjelpe enda flere. Det er topp! 

dyrebeskyttelsen+tromsø+kanin