Stort behov for hjelp til å ta vare på og redde kaniner

Marit Emilie Buseth, Den store kaninboka

Sara Stamtjernet er glad for å ha fått en ny sjanse

Sara Stamtjernet er glad for å ha fått en ny sjanse

Det har vært sommer og høytid for å dumpe og etterlate forsvarsløse dyr man skulle tro noen var glade i. Mange lider også under dårlige forhold. Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus har i skrivende stund mange kaniner som har behov for nye hjem, og det er også flere som står i kø for å kunne reddes. Det eneste som forhindrer Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus med å ta inn flere er at vi verken har nok fosterhjem eller folk som vil adoptere kaniner vi allerede har reddet. Det er rett og slett ikke nok rom, og vi trenger din hjelp.

Kanskje du lenge har hatt lyst på kanin, men ikke har muligheten til å ta på deg ansvaret for et dyr 12 år frem i tid? Da kan du være fosterhjem i kortere perioder eller adoptere en allerede voksen kanin. Man binder seg da ikke til like mange år som når man kjøper små unger. Dette kan f.eks være aktuelt om man har ungdom som ønsker seg en kanin, da barna vanligvis flytter hjemmefra i dyrets levetid. 

Kanskje du har en kanin fra før som trenger en venn? Kanskje du har et ledig rom eller mulighet til å lage en binge i deler av boligen din? Kanskje du har et kaninhus med løpegård? Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus vil dekke utgifter knyttet til det å være fosterhjem. 

Vi har i mange år sett at utenlandske hjelpesentre avliver friske dyr. Ofte får dyrene en frist på noen måneder. Om de ikke har fått nye hjem innen en viss tid blir de avlivet for å gi plass til enda flere dyr som trenger akutt hjelp. Dette har vi klart å unngå til nå, men vi har ikke engang noe hjelpesenter som tar imot kaniner. Vi er avhengig av at folk åpner sine hjem. Vi hjelper ikke ved å avlive friske og potensielt glade dyr. Vi mister muligheten til å hjelpe om folk ikke ønske å passe på dyrene og adoptere dem. Vi hjelper ikke ved å avle og sette flere kaniner til verden, og vi hjelper ikke ved å støtte videre produksjon ved å kjøpe kaniner fra de som driver med dette. 

Min kjære Mandel ble funnet under en bil i Oslo. Hun har beriket våre liv siden vi adopterte henne fra Dyrebeskyttelsen. Det er flere morsomme kaniner som venter på hjem. Foto. Marit Emilie Buseth

Min kjære Mandel ble funnet under en bil i Oslo. Hun har beriket våre liv siden vi adopterte henne fra Dyrebeskyttelsen. Det er flere morsomme kaniner som venter på hjem. Foto. Marit Emilie Buseth

Det bor over 1.2 millioner mennesker i Oslo og Akershus. Jeg håper noen av de som bor her ønsker å bidra og ta til seg noen gode venner. Det er lite eller ingenting som kan måle seg med gleden man kjenner ved å se et tidligere trist dyr kvikne, å se de få muligheten til å kjenne glede. Dyr ønsker å leve. Livet er det eneste de har. 

Melis ble funnet i gata i Oslo. Nå fyller hun snart 11 år og lever med mine tre andre kaniner hos oss. Hun er også coverbunny for min bok Rabbit Behaviour, Health and Care. Foto: Marit Emilie Buseth

Melis ble funnet i gata i Oslo. Nå fyller hun snart 11 år og lever med mine tre andre kaniner hos oss. Hun er også coverbunny for min bok Rabbit Behaviour, Health and Care. Foto: Marit Emilie Buseth

Les mitt Grunnkurs kanin her og få forståelse for hva en kanin er og hvordan du kan tilby arten et godt liv. Når man har kaninene boende på gode måter er et samliv med kanin langt koseligere enn de fleste tror. 

 

Send en melding til linn_krogstad@hotmail.com, så vil hun hjelpe med videre samtale og informasjon, både om kaniner vi har tilgjengelig for adopsjon og hva vi ønsker oss av eventuelle nye fosterhjem. 

 

Les om og se bilder av andre kaniner som har fått en ny sjanse her.