Harald og Melis i barnehagen

Dyrevern ung, dyrevern+barnehage, kaniner+barnehage

Dyrevernalliansen har gjennom Dyrevern Ung sørget for at alle landets barnehager kan lære de minste om mange ulike dyr.  Barna lærer om hvordan man kan forstå dem og være snille med alt fra fugl til fisk. Harald og Melis synes også det er stilig å være på en av plakatene som følger med i pakka.  

DyrevernUng

Dyrevern Ung har laget en pakke til barnehagene hvor det både er hefter med informasjon og forslag til aktiviteter. Man lærer om alt fra at gullfisk foretrekker å være sammen med andre, at rotter liker å klatre, at hamstre sover om dagen til at man bør sitte på gulvet med kaninene og la dem gå omkring. 

Mandel og Even sjekker ut heftene (og godbiten jeg forsøker å bestikke dem med) 

Mandel og Even sjekker ut heftene (og godbiten jeg forsøker å bestikke dem med) 

Dyrevern Ung fraråder at barnehagene har levende dyr boende. Erfaring viser at det er svært vanskelig å tilby dyr gode forhold i et barnehagemiljø, og at de ikke tas godt nok vare på.

Se Even, vi er i heftene også,  sier Melis

Se Even, vi er i heftene også,  sier Melis

Her om dagen kom en nabo bort til meg og sa at det hang en plakat av Harald og Melis i barnehagen til sønnen. Det synes naturligvis gutten er stas, da han kjenner de to kaninene det plutselig ble hengt opp et bilde av i barnehagen. Han har besøkt dem i løpegården mange ganger.

Harald ser frem til å lære landets småbarn om kaniner

Harald ser frem til å lære landets småbarn om kaniner

Vil du lære mer om kanin kan du lese mitt Grunnkurs kanin