Kaninen fra parkeringsplassen

13 oktober 2015 la et medlem ut et nødrop på kaninboka. Hun hadde observert en kanin på en parkeringsplass og håpte at noen kunne redde ham inn. Vi hører ofte om kaniner som trenger hjelp rundt om i landet, og med et landsdekkende og engasjert miljø på gruppa, finner vi også ofte noen som kan redde dem inn. Det samme skjedde også med kaninen på parkeringsplassen i Moss denne dagen. Bare tre kvarter etter at tråden om han ble lagt ut, hadde engasjerte medlemmer fått tak i ham.

"Vi har fanget en mager og livredd kanin" Det var en kjapp og effektiv redningsaksjon. 

"Vi har fanget en mager og livredd kanin" Det var en kjapp og effektiv redningsaksjon. 

Mange lurer nok på hva som skjer med dyrene som fanges inn. Ofte vil Norges Kaninforening eller en lokalavdeling av Dyrebeskyttelsen overta ansvaret for kaninen, sørge for at han kommer til veterinær, blir helsesjekket, får eventuell nødvendig behandling, kastreres, chippes og gjøres klar for omplassering. I dette innlegget kan du bli kjent med kaninen fra parkeringsplassen og høre om hva som skjedde med ham.

Linn Jeanett og Janne Folkenborg hadde aldri fanget inn en kanin før, men Brokeli hadde ikke vært vanskelig å få tak i. Mor og datter ordnet i stand en provisorisk inngjerding i garasjen og ble et fantastisk akuttmottak. Brokeli viste seg også å være litt av en personlighet, og hoppet over gjerder, opp på hyller og var svært aktiv og munter. Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus (DOOA) tok ansvaret for at kaninen kom seg til veterinær, fikk behandling for sine tannproblemer og ble kastrert. Snart var han på vei til fosterhjemmet han skulle bo i. 

Les om hvordan man kan fange inn en kanin

Brokeli er en svært aktiv gutt, og synes det er morsomt og viktig å undersøke alt det er mulig å undersøke. Hos fostermor Anette Dahle hoppet han rett som det var opp på kjøkkenbenken og klatret videre opp i hyllene. Om han så måtte sitte i en kopp på veien fikk det så være. Frem ville han uansett. 

Når det nærmet seg jul fikk Brokeli beskjed om at han skulle adopteres. En god adoptivmor ville gi ham og Betty en ny sjanse. Betty kom også fra et fosterhjem i  DOOA, og nå skulle de to bli kjærester og få et eget hjem. 

Betty

Betty

Brokeli hadde vært mager, omtrent som et skjelett med hud og pels, men nå ble han raskt sterk og flott i kroppen.  Snart løp han omkring med kjæresten sin Betty. 

Hei og takk for at dere reddet meg og Betty

Hei og takk for at dere reddet meg og Betty

Vil du være med på å hjelpe kaniner som trenger en ny sjanse? Meld deg som fosterhjem eller adoptivhjem. La oss hjelpe de som er her fremfor å produsere individ. 

Ta gjerne kontakt med meg om du kunne være interessert i å adoptere en kanin eller være fosterhjem.