Jens fikk livet på nytt

Det er mange som lot seg engasjere av historien om Jens, kaninen som hadde vært innesperret i et lite bur i fire år. Det er nok dessverre enda flere som tror at en slik oppbevaring av kaniner er ok, og det er viktig at vi alle tar ansvar og er med på å spre kunnskapen som er tilgjengelig. Mange med kaniner vet ikke bedre, men ved å få gode og konstruktive råd, vil mange ta dette til seg og dermed få et hyggeligere kaninhold.

Det er mange som synes det er vanskelig å forstå en kanin, og dyret blir som følge av sin byttedyratferd ofte misforstått og nedvurdert. Mange tror at kaniner er kjedelige og  dumme. Det stemmer naturligvis ikke, men kan sees i sammenheng med deres fortid som produksjonsdyr, og det faktum at mange dessverre oppbevarer arten i lite egnede bur. Når man derimot forstår og tar hensyn til deres naturgitte atferd og fysiske behov, blir man kjent med nysgjerrige og aktive dyr, og man kan glede seg over et godt samspill og en bedre hverdag med sin kanin. Det er nok ingen tvil om at familien som nå har adoptert Jens, har større glede av ham enn de som kun oppbevarte ham i en kald garasje i fire år. For Jens må det ha vært som å få livet på nytt. Han har fått en kjæreste i kaninjenta Nelly, og nyter godt av fri bevegelse og hyggelige omgivelser.

Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus reddet Jens, og fant også et godt hjem til ham. Alle vi som er glade i dyr må huske på at Dyrebeskyttelsen ikke kan hjelpe flere som ham om ingen adopterer. Kapasiteten blir ofte sprengt, og vi er mange som jobber på spreng for å finne løsninger for å hjelpe de som er i nød. Min bønn til alle dyrevenner er derfor å la være å avle frem flere kaniner, og heller hjelpe til med å ta vare på alle de som trenger oss. Det finnes vel knapt en større glede enn å se at noen får tilbake livsgnisten og gleden i øynene, og det er også fullt av kaniner på kaninbokas egen omplasseringsgruppe, på Finn og ofte også i ditt eget nabolag. Ta også gjerne kontakt med meg for å høre om kaniner vi har i Norges Kaninforening. Bli også med i den aktive facebookgruppa til kaninboka. 

Jens hoppet inn i høyhekken i Hol da jeg kom på besøk i dag

Jens hoppet inn i høyhekken i Hol da jeg kom på besøk i dag

Nelly var imøtekommende, særlig da hun ble bestukket med en godbit

Nelly var imøtekommende, særlig da hun ble bestukket med en godbit

Jens kom etterhvert frem fra KaninHol

Jens kom etterhvert frem fra KaninHol

Jens nyter å være frittgående på tilrettelagte områder. Det er mye å utforske, og en haug med tepperuller kan være spennende nok. 

Jens nyter å være frittgående på tilrettelagte områder. Det er mye å utforske, og en haug med tepperuller kan være spennende nok. 

Et kongerike under et spisebord. Kaninbolig i bakgrunnen. 

Et kongerike under et spisebord. Kaninbolig i bakgrunnen. 

Verdens beste venner

Verdens beste venner

Les mitt Grunnkurs kanin her.