Kaninhol med stor dokasse

Praktisk med to høyhekker i Hol

Praktisk med to høyhekker i Hol

Vi med kaniner har ofte bordet Hol fra IKEA. Etter å ha laget et par innganger får vi lett fine sovehus eller stasjoner med plass for dokasse og høyhekk, noe som gjør livet med huskaniner ryddig og hyggelig.

Jeg har lenge ønsket meg en større Hol, slik at jeg kan få plass til den digre dokassa vi bruker her i huset, og i dag sagde jeg dermed en større åpning og fjernet bunnen. Vi er kjempefornøyde. Alle de fire kaninene får plass til å bruke kassa samtidig, og det er både enkelt og greit, om enn ikke like pent. 

Kassa stikker naturligvis utenfor Hol, men selve huset står støtt og trygt. Det er uansett penere enn å ha frittstående dokasse, og støv fra dostrø og høy minimeres. Fint for allergikere. Jeg kan enkelt dra ut kassa, eller fylle på høy ved å fjerne lokket. 

Se flere løsninger på Kaninhol på gruppa til kaninboka. 

Harald og Melis tester ut den nye ordningen. 

Harald og Melis tester ut den nye ordningen. 

Dokasse laget i plexiglass   Foto og design. Henning Kamp

Dokasse laget i plexiglass   Foto og design. Henning Kamp

Om man er praktisk og flink kan man også enkelt lage tilpassede dokasser av plexiglass. Det kan man kjøpe på Jula og Biltema. Henning Kamp lagde en slik kasse til familiens to kaniner og gir følgende instruksjon: Med tykkelser på opp til 2 mm skjærer man først med tapetkniv og knekker plata etterpå. Deretter er det bare å lime sammen med godt lynlim, samt etterfylle med limpistol på innsiden for økt styrke og for å få kassa tett.