Kompostgjerder til kanin

Kompostgjerder gjør det lett å gi kaninene bedre plass, og jeg vil i innlegget vise hvordan man setter sammen en inngjerding på 1-2-3, samt fortelle om hvordan man kan bruke gjerdene og hva man man være oppmerksom på.

Det har vært tilfeller hvor kaniner har satt fast hodet og skadet seg alvorlig. Dette kan oppstå om kaniner får panikk og løper inn i gjerdet eller forsøker å presse seg gjennom stengselet. For å unngå dette kan man sette på en mer finmasket netting nederst på inngjerdingen. Se bilder og mer info senere i innlegget.

Vi setter sammen en rekke med kompostgjerder. Gjerdene festes sammen med strips, og vi fester dem i bakken ved hjelp av teltplugger.

Vi setter sammen en rekke med kompostgjerder. Gjerdene festes sammen med strips, og vi fester dem i bakken ved hjelp av teltplugger.

Om man vil sikre seg mot uhell, enten ved at nysgjerrige eller panikkslagne kaniner setter fast hodet eller små kaniner går gjennom, kan man feste finmasket netting på gjerdene med strips. Dette er også lurt om man har fremmede kaniner på hver sin side av et gjerde, slik at de ikke kan skade hverandre. 

Jeg minner om at utendørs inngjerdinger som vist i dette innlegget ikke er sikre eller permanente kaningårder, men ekstra løpegårder til bruk ved tilsyn. Les mer om kaningårder og utehus beregnet for faste beboere i her. 

img_1035.jpg
Mandel hilser på Gustav gjennom et sikret gjerde.

Mandel hilser på Gustav gjennom et sikret gjerde.

Man kan også bruke gjerdene til å lage enkle begrensninger innendørs. Her fra boka mi  Rabbit Behaviour, Health and Care.

Man kan også bruke gjerdene til å lage enkle begrensninger innendørs. Her fra boka mi Rabbit Behaviour, Health and Care.

Mandel i farta

Mandel i farta

Les mer om kanin i kaninguiden