Høytid

Marit Emilie Buseth, Den store kaninboka

Dyr bør få tilsvarende mat som de ville spist i naturen. En kanins diett ville ideellt bestå av ulike gresstyper, høysorter, urter og blader, noe som også gjelder chinchilla, degus og marsvin. Siden de fleste ikke har ubegrensede mengder jorder og åkre å høste mat fra daglig, er det ikke realistisk å tro man kan tilby kaninene alt de trenger ved å gi dem høy. Dette skal imdlertid alltid være hovedmaten til kaninen, og tilleggsmat som pellets, skal kun gis i små porsjoner for å dekke dagsbehovet for mineraler og vitaminer. 

I stedet for å gi godbiter med sukker og stivelse, vil kaninens fordøyelse sette mer pris på et utvalg ulike høytyper og urter som spennende variasjon i kosten. I tillegg til det daglige hovedhøyet anbefaler jeg derfor å daglig blande inn litt av de ulike typene til To gode naboer, eller lignende typer om du har det tilgjengelig. Mine forsøkskaniner Harald, Melis og Even* har naturligvis testet ut posene til To gode naboer, og her kan dere se at det faller i smak. De nærmest kaster seg over høyhekken når jeg fyller på med nytt høy. Havrehøyet er spesielt populært her i huset.

Even vil ha havrehøyet      Foto: Marit Emilie Buseth

Even vil ha havrehøyet     Foto: Marit Emilie Buseth


NB. Dette er ikke sponset reklame. Jeg gir kun råd etter hva som er gunstig for kaninene. Det samme gjelder når jeg anbefaler pelletsmerker.

*Innlegget ble publisert på min tidligere blogg før Mandel flyttet inn.Det er greit å nevne for oppmerksomme lesere som så at jeg ikke nevnte henne.